Τί έγινε στο Opentourism XXI (MoneyShow, Hilton)

Σε χριστουγεννιάτικη και χαλαρή διάθεση βρεθήκαμε την πιο μεγάλη ημέρα του χρόνου, Κυριακή απόγευμα στο Χίλτον, στο καθιερωμένο πια ραντεβού μας στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Money Show.
Αν και το θέμα είχε οριστεί ως έκπληξη, η αίθουσα ήταν γεμάτη με πολλούς παλιούς και νέους Opentourists: ο Γιάννης από τη Σητεία, ο Ιππόλυτος από τα Κύθηρα, η Maryhop, οι Yallou, ο Παναγιώτης από το Γεωπονικό, πάρα πολλοί MBA Τουρίστες – φετινοί και περσινοί, ο Λευτέρης που θα οριστεί ως επίτιμος Opentourist, κ.α. πολλοί.

BeFunky_10356475_10152835726225091_1077943528_n.jpg

Ως προς τη δομή, το χθεσινό Opentourism είχε δύο χωριστές ενότητες:
1ο μέρος: Συζήτηση με Διδάκτορες και Ερευνητές Τουρισμού για Τουριστική και Αστική Ανάπτυξη και Εκπαίδευση:
Στο με συντονιστή τον Δρ. Οδυσσέα Παυλάτο, διδάκτωρ Ξενοδοχειακής Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διεξήχθη μια σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική συζήτηση για Τουρισμό, Ανάπτυξη, Προορισμούς και Πόλεις με εκλεκτούς ομιλητές:
Δρ. Θανάσης Σπυριάδης, λέκτορας Τουρισμού, Manchester Metropolitan University (UK)
Δρ. Σωτήρης Παυλέας, διδάκτωρ Αστικής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

BeFunky_10859911_10204266251271126_178689634_n.jpg

2ο μέρος: Speed networking – Έγινε σε πολύ ωραίο κλίμα ένα διαδραστικό παιχνίδι με στόχο να γνωριστουμε όλοι με όλους μεσα απο ενα παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε ως εξής:
• Κάθε συμμετέχον γράφει σε ένα χαρτί 3 χαρ/κά της προσωπικότητας του και 3 αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.
• Μέσα σε 15’ πρέπει να βρουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται που θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά (ένας πόντος για κάθε κοινό χαρακτηριστικό).
• Κερδίζει όποιος καταφέρει να επικοινωνήσει με περισσότερα άτομα με τα οποία έχει τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο Opentourism Networker!
• Ειδικό Μπόνους εάν βρεθούν άτομα που έχουν μεταξύ τους 5 ή 6 χαρακτηριστικά! Αυτοί είναι οι Opentourism daters!

Μάλιστα οι νικητές (Αντώνης, Χαρούλα, Ντιάνα και Χάρης) είχαν και δώρο έκπληξη συμμετοχή δωρέαν σε ένα σεμινάριο της επιλογής τους στο Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στη Διοίκηση και Οργάνωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ευγενική προσφορά του Διευθυντού του Προγράμματος, Επίκουρου Καθηγητή κου Μάρκου Τσόγκα, ο οποίος αν και δεν τα κατάφερε να είναι μαζί μας, μέσα από μια άψογη παρουσίαση (επισυνάπτεται), με το μήνυμά του έδωσε και το στίγμα για την ημέρα αλλά και τη νέα χρονιά:

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του Χειμώνα …… δηλαδή το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Είναι μάλλον αντιφατικό, αλλά ο Χειμώνας ξεκινά όταν αρχίζει να μεγαλώνει η … μέρα. Γιατί όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν ότι τα αποτελέσματα εμφανίζονται συχνά όταν το αίτιο έχει αρχίσει να υποχωρεί

«Η ευχή μας για τις Γιορτές: Κρατείστε μια Θέση ανοικτή στο μυαλό σας για την Ελπίδα. Γιατί η Ελπίδα πρέπει να είναι αποτέλεσμα γνώσης, κρίσης και διαίσθησης!»

Χαιρετισμός Επικ. Καθηγητή Μάρκου Τσόγκα στο Opentourism XXI from Georgia Zouni

Καλές γιορτές Opentourists και Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Τουριστικό το 2015!!!

————-
Λίγα παραπάνω λόγια για τους ομιλητές μας:

Δρ. Θανάσης Σπυριάδης, λέκτορας Τουρισμού, Manchester Metropolitan University (UK)
Ο Θανάσης είναι λέκτορας τόσο στα μεταπτυχιακά (PG) όσο και προπτυχιακά προγράμματα (UG) στο Τμήμα Food and Tourism Management του Manchester Metropolitan University (UK). Διδάσκει Εξελίξεις στη Στρατηγική Διοίκηση και Μάρκετινγκ (PG), Διαχείρισης Προορισμών (PG), και Παγκόσμια Βιωσιμότητα και Διακυβέρνηση (PG). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα του Θανάση αφορούν τους τομείς του σχεδιασμού του τουρισμού, ανάπτυξη προορισμών, διακυβέρνηση, συνεργασίες και συμπράξεις, διαχείρισης της απόδοσης σε προορισμούς και DMOs.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Θανάσης μίλησε –μεταξύ άλλων- για την Τουριστική Εκπαίδευση στην Αγγλία, την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, για τη διαχείριση των ελληνικών προορισμών, και τις προκλήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς.

Δρ. Σωτήρης Παυλέας, διδάκτωρ Αστικής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
O διδάκτωρ Αστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σωτήρης Παυλέας μας μίλησε για την έρευνά του: τον τρόπο που επιδρά η οικονομική κρίση διαχρονικά στο αναπτυξιακό επίπεδο των ελληνικών πόλεων. Συγκεκριμένα ο Σωτήρης μέσα από μια προσαρμοσμένη στον τουρισμό λόγω της εκδήλωσης, μας ανέλυσε το ερώτημα: «Αντέχει το ίδιο κάθε ελληνική πόλη στην κρίση;» και αν όχι, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν μια πόλη περισσότερο «ανθεκτική» στην κρίση;

Leave a Reply